Rianne van Boekel, opleider bij HAN VDO, krijgt de Anna Reynvaanprijs voor haar pijnonderzoek! Bovendien trekt het onderzoek internationale aandacht: Rianne is uitgenodigd in Boston en Berlijn om als expert haar visie en bevindingen te delen over de behandeling van pijn.

“Vervolgonderzoeken zijn nodig en liefst met buitenlandse partners. Hiervoor zijn al gesprekken gaande.”

Anna Reynvaanprijs
De Anna Reynvaanprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan verpleegkundigen die met een project of onderzoek hebben gewerkt aan verbetering van de patiëntenzorg. De prijs is een initiatief van de Beroepsvereniging Verpleegkundigen & Verzorgenden (V&VN), het AMC en het VUmc. Anna Reynvaan hielp in de 19e eeuw bij de ontwikkeling van verpleging tot een volwaardig vak waarmee een inkomen te verdienen was. De uitreiking vond plaats op 31 mei.

Boston tot Berlijn
In september spreekt Rianne over haar onderzoek op The World Congress on Pain (16-22 september), georganiseerd door de International Association for the Study of Pain (ISP). Duizenden bezoekers uit meer dan 100 landen komen tijdens het congres bij elkaar om nieuwe ontwikkelingen op gebied van pijnonderzoek, -behandeling, en -onderwijs te delen.

Rianne: “Ik ben blij dat er internationaal erkenning en aandacht is voor de belangrijke aspecten over pijnmeting, -behandeling en de relatie met complicaties, die ik in mijn onderzoeken heb aangetoond. Ik hoop hiermee een vervolg te kunnen geven aan het onderzoek en de verbinding te optimaliseren met het onderwijs van zorgverleners om uiteraard de patiëntenzorg te verbeteren. Vervolgonderzoeken zijn nodig en liefst met buitenlandse partners. Hiervoor zijn al gesprekken gaande.”

In Berlijn zal Rianne als expert aanschuiven bij een meeting over consensus meeting over patient reported outcome parameters (PROMs) voor postoperatieve pijn. Het doel is om te komen tot een Europese standaard om uitkomsten van pijn na een operatie te kunnen meten en te verbeteren voor optimale pijnbehandeling en preventie van complicaties.

Vanzelfsprekend zijn wij heel trots op Rianne en feliciteren wij haar van harte met de aandacht en de toekenning van de Anna Reynvaanprijs als gevolg van haar promotie-onderzoek!
Lees hier meer over de promotie van Rianne: Relationship Between Postoperative Pain and Overall 30-Day Complications in a Broad Surgical Population.

Interesse in onze leertrajecten over pijn voor verpleegkundigen?
Stel je vragen per mail hier of bel (024) 351 10 83
Bekijk hier ons aanbod op gebied van pijnbestrijding.

 

Partners

Agenda
  • Er zijn op dit moment geen activiteiten.
Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Laat uw gegevens achter en ontvang voortaan onze nieuwsbrief:

Voornaam:
Achternaam:
E-mailadres: