Tijdens de ‘webinar: Complementaire zorg voor iedereen’, laat opleidingscoördinator Marion Giesberts toepassingen van complementaire zorg zien bij verschillende doelgroepen. Dit doet Marion door in gesprek te gaan met Bettina van der Panne en Dorette de Haas over de toepassingen van complementaire zorg in hun vakgebied. 

Bettina is neonatologieverpleegkundige in het UMC Utrecht. Na het afronden van de opleiding Verpleegkundige Complementaire Zorg heeft zij op haar werkplek complementaire zorg stapsgewijs ingezet bij de zorg voor vroeggeboren kinderen, jonge kinderen en hun ouders. Tijdens de webinar deelt zij haar aanpak en haar ervaringen. Ook Dorette de Haas, wijkverpleegkundige bij Buurtzorg, zet na haar opleiding tot Verpleegkundige Complementaire Zorg haar kennis en kunde van complementaire zorg in. Welke ontwikkelingen zijn er op dit gebied in de thuiszorg en hoe maakt dit de patiëntenzorg beter?

In de webinar vertellen twee verpleegkundigen wat de kracht van complementaire zorg in de dagelijkse praktijk is. Natuurlijk staan ze stil bij de opleiding en hoe onderdelen als klinisch redeneren, projectmatig werken en presenteren helpen bij het goed uitvoeren van hun werk.

Uiteraard is er de mogelijkheid om al je vragen te stellen over de webinar: Complementaire zorg voor iedereen en over de opleiding tot Verpleegkundige Complementaire Zorg. Meld je aan!

Datum:14 september
Tijd:19.00 – 20.00 uur
Locatie: Microsoft Teams
Kosten: Deelname is gratis
Inschrijven: onderaan de pagina

Over de sprekers

Dorette de Haas is wijkverpleegkundige en verpleegkundige complementaire zorg bij Buurtzorg. Sinds 1986 werkt Dorette in de thuiszorg. Haar aandachtsgebieden zijn palliatieve en complementaire zorg. Ze heeft een grote verschuiving gezien in de aandacht voor complementaire zorg in de afgelopen jaren. Waar er eerst nog weinig aandacht was voor het vak ziet ze dat nu veranderen. Dorettes werkgever maakte het mogelijk dat zij de post-hbo opleiding Complementaire Zorg kon volgen. Dit werpt zijn vruchten af in de organisatie. Er wordt gewerkt aan het onderbouwd neerzetten van complementaire zorg met een projectgroep, inmiddels kan bijna gestart worden met de implementatie hiervan.
Marion Giesberts is coördinator van de opleidingen Pijnconsulent en Verpleegkundige Complementaire Zorg en geeft daarnaast les in klinisch redeneren. Marion is haar carrière begonnen als Pijnverpleegkundige en heeft zich verder geschoold op verschillende gebieden van complementaire zorg. Haar onderwijs geeft ze met het motto: “Meer inzet van complementaire zorg zorgt voor minder geneesmiddelengebruik en daardoor minder complicaties”.
Bettina van der Panne werkt als seniorverpleegkundige neonatologie MC/HC met als aandachtsgebied familie- en onwikkelingsgerichtezorg in het Wilhelmina Kinderziekenhuis Utrecht. Haar kennis van complementaire zorg brengt zij over door lessen te verzorgen bij de kinderspecialisatie van het UMC- en de AMC-academie. Binnen de neonatologie is Bettina een project gestart om de functie Ontwikkelingsgerichte Zorg Deskundige vorm te geven. Hierbij wordt onder andere ouders complementaire en ontwikkelingsgericht zorg aangeleerd.

De inschrijving is gesloten.

Partners

Agenda
  • Er zijn op dit moment geen activiteiten.
Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Laat uw gegevens achter en ontvang voortaan onze nieuwsbrief:

Voornaam:
Achternaam:
E-mailadres: