Denk je er over om je kennis en expertise in te zetten als hbo-docent? Wil je voor een groep staan en mensen helpen met hun professionele ontwikkeling? De stap om docent te worden is niet zo lastig als het misschien lijkt. Op 26 oktober start de vernieuwde opleiding Didactiek in het Hoger Onderwijs. Je bent daarna niet alleen bekwaam om les te geven, maar ook om te toetsen in het hbo.

Direct aan het werk
“Docent worden, moet je gewoon doen”, zegt Lia de Bruyn, ervaren opleider van toekomstige hbo-docenten. “Je komt er pas achter of docentschap bij je past, als je voor een groep gaat staan. Dat is dus ook wat je kunt verwachten, als je deze opleiding tot hbo-docent gaat volgen: Onder onze deskundige begeleiding, ga je direct aan het werk met studenten.”

Direct contact

 

Je moet als docent natuurlijk wel deskundigheid in een vakgebied hebben. “Je hebt beroepsinhoudelijke kennis nodig om over te dragen en om de juiste vragen stellen aan je studenten. Maar als docent ben je tegelijkertijd veel meer. Je bent procesbegeleider bij het leertraject van je studenten, je ondersteunt als coach hun persoonlijke ontwikkeling en je begeleidt het onderzoek dat zij opzetten.”

Veel variabelen
Tijdens de opleiding Didactiek in het hoger onderwijs komen al die facetten aan bod. De Bruyn: “Je ontwikkelt je tot de vakdocent die jij kunt en wilt zijn. Er zijn veel variabelen waar je als docent mee om moet gaan. Bovendien is het werken met een groep elke dag anders. Je leert daardoor ook steeds nieuwe facetten van jezelf kennen.”

“Jij bepaalt het zwaartepunt van je leerroute.”

 


Jouw leerdoelen
De Bruyn: “Waar wil jij je op richten? Denk aan leerdoelen als het organiseren van je lessen, het begeleiden van groepsprocessen, het helder uitleggen van theorie, of het ontwerpen van toetsen. Je schrijft je eigen leerdoelen en leervragen. Daar gaan we samen jouw leertraject tot docent mee vormgeven. Zo krijg je eigenaarschap over de opleiding en bepaal jij waar het zwaartepunt ligt.”

Dus wil je je ontwikkelen in het ontwerpen, uitvoeren, begeleiden en toetsen van leertrajecten, dan is deze opleiding iets voor jou. Geef je vaardigheden op gebied van lesgeven een impuls!

26 oktober start de vernieuwde opleiding Didactiek in het hoger onderwijs.

Interesse?
Neem vrijblijvend contact op voor een adviesgesprek via dit mailadres of bel 024- 351 10 83
Je kunt ook eerst een kijkje nemen op onze opleidingspagina voor informatie over toelating, programma, de praktijkgerichte manier van werken, onderwerpen en leeruitkomsten.

Partners

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Laat uw gegevens achter en ontvang voortaan onze nieuwsbrief:

Voornaam:
Achternaam:
E-mailadres:
HAN VDO

Medewerkers