Vervolg pilot Tessa bij Ministerie van VWS met Tinybots en HAN.
Het zoemde al even rond op social media en in dagbladen: Zorgrobot Tessa is een hit. Het echte succes zit´m echter in het feit dat de pilot met Tessa een vervolg krijgt. Het Ministerie van VWS gaat het hulpje bij de zorg voor ouderen met dementie, inzetten ter ondersteuning van mantelzorgende medewerkers.

5 juni Masterclass Proeftuin Tinybots: Sociale robot Tessa zorgt voor preventief HR beleid!

`Je begrijpt het pas als je het zelf diepgaand hebt ervaren.´

De sociale robot is ontwikkeld door de Delftse start up Tinybots. Tessa helpt ouderen op een motiverende manier denken aan de dagelijkse handelingen van de dag, zoals een boterham smeren, de gordijnen open doen, of voldoende drinken. Mantelzorgers kunnen de robot instellen, zodat die helpt herinneren aan dit soort structuur gevende handelingen.

“Je begrijpt pas wat het doet, als je het zelf diepgaand hebt ervaren”, zegt Erik Gerritsen, Secretaris Generaal van het Ministerie van VWS. “Ik ben Tessa al vaak tegen gekomen op allerlei conferenties en bijeenkomsten en ben vanaf het begin fan. Dus nu ben ik erg enthousiast dat we met het ministerie 10 Tessa’s kunnen aanschaffen als steuntje voor onze mantelzorgende medewerkers.”

 

Hieronder zie je wat Erik Gerritsen, Secretaris Generaal van het Ministerie van VWS, zegt over het project:

Tijdens de proeftuin Tinybots zoals die in de Zorgalliantie met Sterker, Driestroom, BrabantZorg en Pleyade het afgelopen jaar is uitgevoerd, is getest wat techniek in de vorm van een sociale robot kan betekenen in de zorg voor dementerende ouderen en betrokken mantelzorgers. Mantelzorgers blijken meer uren zorg te kunnen verlenen, zonder dat dit ertoe leidt dat ze het op den duur niet volhouden. 

In de VWS-pilot verschuift de focus naar de betekenis voor werkgevers, die mantelzorgende medewerkers in dienst hebben. Gemiddeld genomen is bijvoorbeeld één op de drie zorgmedewerkers ook in de privésituatie mantelzorger. Hoe zorgt een werkgever dat die medewerkers fit en vitaal blijven om de zorg voor cliënten én die voor hun eigen vader of moeder goed uit te kunnen blijven voeren? Kunnen nieuwe technologieën als die van Tinybots ook voor werkgevers van waarde zijn?

Benieuwd hoe Tessa als HR-instrument bij kan dragen aan uw mantelzorgbeleid? Kom dan 5 juni langs bij de Masterclass Proeftuin Tinybots: Sociale robot Tessa zorgt voor preventief HR beleid! En geef samen met Zorgalliantie en Werkgeversvereniging WzW invulling aan het vervolgonderzoek van de proeftuin Tinybots!
De masterclass begint om 15.30 in de HAN-locatie  Groenewoudseweg 1 in Nijmegen.

Aanmelden kan via deze link.

Meer weten over de pilot met Tessa?
Kijk dan even naar deze video.

Partners

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Laat uw gegevens achter en ontvang voortaan onze nieuwsbrief:

Voornaam:
Achternaam:
E-mailadres:
HAN VDO

Medewerkers