HAN VDO nieuws

Van voorschrijven op de kwaal naar voorschrijven voor de patiënt

Functioneringsgericht voorschrijven is een populair thema in de stoma- continentie en diabetes zorg blijkt wel uit de grote opkomst bij de webinar UCS: functioneringsgericht voorschrijven afgelopen maandag, 29 juni. Dankzij functioneringsgericht voorschrijven krijgt de patiënt hulpmiddelen waarmee hij of zij het best geholpen is, oftewel de patiënt staat centraal. Kijk de webinar terug via ons YouTube kanaal.

Flexibiliteit opleiding Pijnconsulent geeft cursisten ruimte in coronatijd

12 uur op de IC: met een hoofd vol indrukken heeft onderwijs minder prioriteit

“Onze diensten waren 12 uur op de ‘gewone’ IC en 8 uur op de ‘corona’ IC, naast de reguliere anesthesie diensten. Dag en nacht werkten we met z’n allen door, iedereen hielp mee”, vertelt Patrick Rensink, anesthesiemedewerker bij het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. Patrick volgt de post-hbo opleiding Pijnconsulent bij HAN VDO. Hij stond tijdens de coronacrisis geregeld op beide IC’s. “We hadden ons hoofd niet bij de opleiding, alle dagen ging het alleen over de zorg voor zieken.”

Op speurtocht in eigen huis tijdens online lesdag leertraject

HAN VDO verzorgt scholingstrajecten op maat. Ook tijdens coronatijd gaan een aantal leertrajecten door. Zo startte onlangs het leertraject over systemisch werken in de praktijk bij een organisatie voor pleegzorg. De eerste lesdag van de groep pleegzorgbegeleiders startte online via Microsoft Teams. HAN VDO-trainer Alletta Spreeuw: “Voor de eerste online les was kennismaking belangrijk. Hiervoor had ik een enquête uitgezet met de vraag: ‘Welke invloeden droegen bij aan jouw keuze voor dit vak?’ Dit maakte het meteen inhoudelijk.”

Zorginstrument CRDL
Waardevol contact dankzij complementaire zorg

Eind 2019 nam verpleegkundige Diana Harbers haar diploma van de opleiding Verpleegkundige Complementaire Zorg in ontvangst. Tijdens de diploma-uitreiking deelde ze haar ambities voor de komende tijd. In afstemming met de specialist ouderengeneeskunde start ze bij Stichting LuciVer een pilot met complementaire zorg op de afdeling Zonnelied en de pg-afdeling van Portiuncula. Diana: “Ik wil iets toevoegen aan de zorg dat blijvend is.”

Online onderwijs: samen leren en meer eigen verantwoordelijkheid

De cursisten van de post-hbo opleiding Verpleegkundige Gerontologie en Geriatrie zijn van start gegaan met de laatste module. Anders dan bij eerdere modules, gebeurde de start online. HAN VDO-trainer Wendy Kemper-Koebrugge vertelt hoe ze de online lessen meer interactief heeft gemaakt en hoe cursisten in leergroepen aan de slag gaan met het verbeterplan. “In de leergroepen leren ze samen, kijken ze kritisch naar elkaars proces en toetsen en beoordelen ze de verbeterplannen. Het online werken aan het verbeterplan vraagt om een actieve inbreng en meer eigen verantwoordelijkheid.

Partners

Agenda
  • Er zijn op dit moment geen activiteiten.
Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Laat uw gegevens achter en ontvang voortaan onze nieuwsbrief:

Voornaam:
Achternaam:
E-mailadres: