HAN VDO nieuws

Samenwerking: kwestie van houding?!

Wat is het effect van mijn handelen op de samenwerking die ik bereik? Hoe kom ik daadwerkelijk over in een gesprek? Hoe beleven verschillende cliënten en professionals het gesprek? Vroeger had je veel situaties, waarbij bijvoorbeeld one-way screens ingezet werden. “Dat is inmiddels nauwelijks nog in gebruik”, geeft Alletta Spreeuw aan. “Maar daardoor kijken we nu te weinig naar onszelf en hoe we het echt doen. Marion van Hattum, HAN lector Werkzame Factoren in de Jeugd- en Opvoedhulp, heeft een kijkkader ontwikkelt voor sociaal werkers, gericht op de samenwerking.” Spreeuw was als lid van de stuurgroep betrokken bij het onderzoek en is nu docent/coördinator van de nieuwe (pilot)training ‘Kwestie van houding?!’

iag vluchteling familie
IAG-V: het wij-gevoel centraal

Gezinnen die naar Nederland vluchten hebben een behoorlijke klus te klaren. Het leren van een nieuwe taal, werk zoeken, mensen leren kennen. Maar ook het verwerken van traumatische ervaringen tijdens de vlucht of bij de migratie in Nederland. Voor gezinnen die tegen veel problemen aanlopen, heeft HAN VDO samen met YOIN en IAG jeugdhulp van entrea lindenhout, de opleiding Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling voor gezinnen met een vluchtverhaal (IAG-V) ontwikkeld.

voeding dietiek
Promotieproject levert nieuwe training ‘Dieetbegeleiding bij migranten’ op

Partners

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Laat uw gegevens achter en ontvang voortaan onze nieuwsbrief:

Voornaam:
Achternaam:
E-mailadres:
HAN VDO

Medewerkers