Ben jij als diëtist bezig met leefstijlcoaching in individueel en groepsverband? Wil je in aanmerking komen om deze activiteiten ook in de toekomst vergoed te krijgen?Met het oog op een wijziging in de zorgverzekeringswet per 2019, ontwikkelen we een aanvullende module tot leefstijlcoach voor diëtisten. Als je je aanmeldt via de link, ontvang je als eerste de nodige informatie en de mogelijkheid tot inschrijving. Houd de site van HAN VDO in de gaten voor de exacte data.

Wij werken al jaren intensief samen met de praktijk, waardoor wij de diëtist door en door kennen. We weten waar behoeftes liggen. Dat zorgt voor een goede balans tussen theorie, praktijk en reflectie, in deze verkorte module tot leefstijlcoach.

Als diëtist heb je in je opleiding en/of met Motivational Interviewing al veel kennis en vaardigheden opgedaan als coach. Nu zijn er enkele thema’s die je aanvullend kunt volgen op het gebied van coaching en BRAVO-factoren, waarmee je je leefstijlcoach mag noemen.

Leefstijlprogramma’s in Basispakket 2019
Een leefstijlprogramma is echt maatwerk. Op dit moment biedt een aantal zorgverzekeraars vergoeding voor leefstijlprogramma’s in de aanvullende pakketten. Omdat nog niet elke zorgverzekeraar hiervoor kiest, komt nog niet iedereen hiervoor in aanmerking. Dat gaat veranderen in 2019. Dan komt de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) voor mensen met overgewicht en obesitas in het basispakket.

Heb je interesse?
Wil jij je als diëtist ontwikkelen tot leefstijlcoach en dit groeiende marktgebied bedienen?
Neem dan contact op met opleidingscoördinator Femke Spikmans.

Ben je geen diëtist, maar heb je wel interesse in onze opleidingen tot leefstijlcoach? Bekijk dan ook eens deze basistraining tot leefstijlcoach van HAN SENECA, het expertisecentrum voor sport, arbeid en gezondheid van de HAN.

Partners

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Laat uw gegevens achter en ontvang voortaan onze nieuwsbrief:

Voornaam:
Achternaam:
E-mailadres:
HAN VDO

Medewerkers