Het Life Long Learning (LLL) programme in Clinical Nutrition and Metabolism van ESPEN is een succesvol internationaal opleidingsprogramma in klinische voeding. De cursus Nutritional Support in the Perioperative Period is onderdeel van dit gewaardeerde scholingsprogramma. NESPEN verzorgt de cursus in samenwerking met HAN VDO.

De cursus wordt aangeboden deels in het Nederlands en deels in het Engels. Het cursusmateriaal en het examen zijn in het Engels.

De cursus Nutritional Support in the Perioperative Period is een module uit het Life Long Learning (LLL) programme in Clinical Nutrition and Metabolism van ESPEN.

Dit is een succesvol internationaal opleidingsprogramma in klinische voeding, gericht op artsen, apothekers, diëtisten en verpleegkundigen.

Programma

TimeTopicSpeaker
12:00 - 12:45Starting with a light lunch
12:45 - 13:00Welcome and introductionDr. M. de van der Schueren
13:00 - 13:40Metabolic response to surgical stressProf. Dr. A. Weimann
13:40 - 14:20Nutritional goals in the preoperative periodDr. M. de van der Schueren
14:20 - 14:40Break
14:40 - 15:20Managing surgical stress, principles of enhanced recovery and effects on outcomesDr. M. Coolsen
15:20 - 16:00Making the gut workProf. Dr. A. Weimann
16:00 - 17:00Case discussion & testAll
17:00 - 18:00After session: Time and Adequate feeding
17:00 - 17:05 IntroductionProf. Dr. H. Oudemans-Van Straaten (Chairman)
17:05 - 17:25 Timing of feeding on the ICUDr. A. van Zanten
17:25 - 17:45 Adequate feeding on the ICUProf. Dr. H. Oudemans-Van Straaten
17:45 - 18:00DiscussionProf. Dr. H. Oudemans-Van Straaten
18:00Drinks & snacks

 

Aanmelden

Middels onderstaande knop kunt u zich aanmelden. Wilt u in het mailbericht alle gegevens invullen? Deze zijn belangrijk voor het verwerken van uw aanmelding en toekennen van de accreditatie.

Meld je aan

Meer informatie

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

Download de uitnodiging

 

 

Partners

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Laat uw gegevens achter en ontvang voortaan onze nieuwsbrief:

Voornaam:
Achternaam:
E-mailadres:
HAN VDO

Medewerkers

Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. De Europese wetgeving maakt onderscheid tussen cookies die functioneel of niet privacygevoelig zijn en cookies die mogelijk wel privacygevoelig kunnen zijn (PII). Deze website gebruikt alleen functionele of niet-privacygevoelige cookies. / Deze website gebruikt beide soorten cookies. Door hiernaast op ‘OK, sluiten’ te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geeft u toestemming voor het plaatsen van cookies. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren