In 2018 werden de bezoekers van CONNECT2MOVE getrakteerd op een serie interessante Active Learning Labs. Dat vond ook Proscoop, een regionale adviesorganisatie in Noordoost-Nederland voor goede zorg en gezondheid dichtbij. Zij organiseren op 28 maart een masterclass met in de hoofdrol onze learning labs over netwerk leren en design thinking!

Netwerk leren

Met het Netwerkspel helpt Wendy Kemper (HAN VDO/Zorgalliantie/Krachtige Kernen) belangstellenden de vraag te beantwoorden is jouw netwerk toegerust om innovatieve antwoorden te vinden op de complexe vraagstukken van overmorgen?

Ook met Design Thinking kun je complexe vragen beantwoorden, weet Viviane Knoops, hoofddocent Master Management en Innovatie (MMI). Zij geeft bij Proscoop de Learning Lab over dit thema. De vraag die zij willen beantwoorden: hoe kunnen gemeenten en maatschappelijke organisaties participatie van burgers in co-creatie met professionals tot stand laten komen? Beide Active Learnings Labs leveren concrete ideeën op en tools om co-creatie te bevorderen.

Masterclass voor zorg en sociaal domein

De masterclasses zijn bedoeld voor het brede netwerk van relaties en netwerkpartners van Proscoop die zich bezig houden met de zorg of het sociaal domein. Het staat open voor uiteenlopende betrokkenen: van professionals tot bestuurders, van managers in de lijn tot managers van programma’s. Kortom het is toegankelijk voor iedereen die nieuwsgierig is, geïnspireerd wil worden en die de overtuiging heeft dat hij op zijn eigen plek een verschil kan maken.

Ben je vorig jaar niet geweest of op zoek naar verdieping? Kijk op proscoop.nl voor meer informatie.

Nieuwsgierig naar meer Learning Labs? We organiseren ook dit jaar weer CONNECT2MOVE op 17 mei 2019. Benieuwd naar onze Learning Labs dit jaar? Hier alvast een paar voorbeelden:

Interprofessioneel samenwerken

Hoe zorg je ervoor dat interprofessioneel samenwerken in de hulpverlening ook daadwerkelijk effectief is?
Wat levert dit learning lab op? Door middel van casuïstiek leren we met en van elkaar wat de belemmerende en werkzame factoren zijn als het gaat over samenwerken.
Georganiseerd door: HAN VDO in samenwerking met Karakter, Pluryn, Zorgbelang, het Jongeren Netwerk, Entrea-Lindenhout en Gemeente Nijmegen.
Lableider: Joris van Veen (HAN VDO)

Waardevolle samenwerkingsvormen

Hoe komen we tot de optimale samenwerking in de driehoek onderwijs/organisaties/onderzoek?
Wat levert dit learning lab op? Wanneer kies je voor welke vorm? Tijdens dit Learning Lab worden verschillende vormen van samenwerking besproken. Gezamenlijk kijken we naar de waarde die een samenwerkingsvorm kan toevoegen.
Georganiseerd door: Zorgalliantie/Krachtige Kernen in samenwerking met haar netwerk.
Lableiders: Wendy Kemper (Zorgalliantie/Krachtige Kernen).

Samen leren leven

Samen leren leven in de samenleving: hoe doen burgers, professionals, gemeenten en lokale overheden dat?
Wat levert dit learning lab op? We analyseren op interactieve wijze best practices om tot nieuwe inzichten te komen.
Georganiseerd door: Master Management & Innovatie en het Kenniscentrum Publieke Zaak.
Lableiders: Viviane Knoops (Master Management & Innovatie in maatschappelijke organisaties, MMI), Kenniscentrum Publieke Zaak met studenten MMI.

Meld je nu aan via hanvdo.nl/agenda/connect2move/

Partners

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Laat uw gegevens achter en ontvang voortaan onze nieuwsbrief:

Voornaam:
Achternaam:
E-mailadres:
HAN VDO

Medewerkers