Handboek Wmo is door docenten en samenwerkingspartners van het Kenniscentrum Wmo geschreven
Onlangs verscheen bij het Kenniscentrum Wmo het handboek Wmo. Een boek bestemd voor Wmo consulenten, front- en backoffice medewerkers, klantmanagers en alle disciplines in onder andere sociale wijkteams. In 16 hoofdstukken wordt een (bijna) compleet beeld gegeven van wat er speelt in het sociale domein als het om de Wmo gaat. Ziektebeelden, indicatiestelling, rechtsbescherming, schuldhulpverlening zijn aspecten die o.a. aan bod komen.

Bijdragen docenten Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
Naast de kennisonderdelen zijn er ook hoofdstukken die gaan over vaardigheden. Aan twee van deze hoofdstukken is door Han Rottink, opleider trainer bij HAN VDO meegewerkt. Het gaat daarbij om het hoofdstuk wat gespreksvoering van meerdere kanten belicht en het hoofdstuk over intervisie met een uiteenzetting wat intervisie kan betekenen voor consulenten en hou je het gaat toepassen.

Ook HAN collega Iris van Zandwijk-Hoeijmakers heeft een bijdrage geleverd. Iris is zelfstandig ondernemer in de Wmo/Wlz en letselsade. Het adviseren en trainen op het gebied van Wmo en de scheidslijn tussen de Wmo/Wlz en Zvw van gemeenten zijn werkzaamhedenwaar Iris zich al jaren mee bezig houdt.

Congres voor Wmo consulenten
Het eerste exemplaar van het handboek werd aangeboden aan Jantine Kriens, algemeen directeur van de VNG, die de keynote hield tijdens een congres voor Wmo consulenten. Lees hier een verslag van haar verhaal tijdens het congres: Terug naar de oorspronkelijke bedoeling van de Wmo | VNG. Tijdens het congres werd het netwerk van Wmo consulenten ingesteld, waarbij er gewerkt wordt aan registratie van consulenten.

Wmo consulent nieuwe stijl
Ook voor HAN VDO is de Wmo een veld waarop wij onze kennis en kunde aanbieden. Naast de opleiding Wmo consulent nieuwe stijl zijn er diverse andere trajecten te volgen; allen met een goede mix van theorie en praktijk gegeven.

Wil je meer weten over onze opleiding Wmo consulent nieuwe stijl? Of aanmelden? Kijk dan op de opleidingspagina of neem contact op met de opleidingscoördinator voor vragen en advies.

Partners

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Laat uw gegevens achter en ontvang voortaan onze nieuwsbrief:

Voornaam:
Achternaam:
E-mailadres:
HAN VDO

Medewerkers