Op vrijdag 10 mei is de Florence Nightingale Fair, een evenement voor en door zorgprofessionals. Uiteraard zijn we erbij met een stand vol informatie over onze opleidingen. Ook hebben we een speciale winactie! Laat jouw badge scannen bij onze stand, like onze facebookpagina en maak kans op een VVV-bon! En als klap op de vuurpijl verzorgt onze trainer Jeanne Derks een lezing over ‘anders omgaan met borderline problematiek’. Hoe ga je om met het grillige gedrag van deze patiënen en cliënten?


Anders omgaan met borderline problematiek

Verpleegkundigen in de wijk of in een algemeen ziekenhuis krijgen regelmatig te maken met mensen met gedrags- of persoonlijkheidsproblemen. De stemming van deze cliënten wisselt snel, ze gaan van verdrietig, naar boos of blij. Soms zijn ze veeleisend of halen ze het bloed onder jouw nagels vandaan. Het komt voor dat cliënten ook invloed hebben op de sfeer in het team. De verpleegkundigen denken dat ze tegen elkaar worden uitgespeeld. De ene collega kan in de ogen van de cliënt niets fout doen, terwijl het verboden is voor andere teamleden om verpleegtechnische handelingen uit te voeren. Voor verpleegkundigen is het niet altijd gemakkelijk omgaan met dit grillige gedrag, zeker niet als deze problematiek niet dagelijkse kost is. In deze workshop gaan we dieper in op wat je wel en niet kunt doen bij deze cliënten, die naast gezondheidsproblemen, ook klachten van borderline problematiek ervaren.

Ben je nieuwsgierig naar onze opleidingen? Bekijk het overzicht.

Partners

Agenda
  • Er zijn op dit moment geen activiteiten.
Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Laat uw gegevens achter en ontvang voortaan onze nieuwsbrief:

Voornaam:
Achternaam:
E-mailadres: