HAN VDO leertrajecten: Voeding en diëtetiek

Cursus Directe Toegankelijkheid Diëtetiek (DTD)

Als diëtist besluit je of behandeling zinvol en veilig is voor een cliënt die zonder verwijzing bij je komt. Je screent op zogenaamde rode vlaggen: symptomen van ziekten of aandoeningen die buiten het domein van de diëtist vallen. Bij een rode vlag adviseert je jouw cliënt eerst contact op te nemen met de huisarts.

 • Post HBO
Dieetbegeleiding bij migranten

De diversiteit in onze maatschappij groeit. Daardoor krijg je ook in jouw praktijk steeds vaker patiënten met een migratieachtergrond op het spreekuur. Dat is weleens ingewikkeld. Jouw patiënt kan de uitleg over diabetes niet volgen. Je twijfelt of je wel een compleet beeld van het eetpatroon hebt. Je denkt afspraken te hebben gemaakt, maar het resultaat blijkt anders dan je dacht. Je twijfelt wat de zoon van jouw patiënt precies vertaalt… Herkenbaar?

 • Post HBO
Leefstijlcoach voor diëtisten (verkorte module)

Ben jij als diëtist bezig met leefstijlcoaching in individueel en groepsverband? Dan is de verkorte module tot leefstijlcoach voor diëtisten mogelijk iets voor jou. HAN VDO heeft deze verkorte module ontwikkeld, met het oog op een wijziging in de zorgverzekeringswet in 2019.

 • Post HBO
Kinderdiëtetiek eetproblemen bij jonge kinderen

De cursus Kinderdiëtetiek eetproblemen bij jonge kinderen is gericht op eetproblemen bij kinderen zonder pathologische oorzaak. Accent zal liggen op voorschoolse leeftijd. In de casuïstiek kan ook aandacht worden besteed aan jonge basisschoolkinderen.

 • Post HBO
Bloedglucoseregulatie bij insulinetherapie en combinatietherapie

Ben je diëtist en heb je de basiscursus Voeding en diabetes gevolgd? Tijdens deze post-hbo-vervolgcursus bij HAN VDO ga je dieper in op de voeding en fine tuning van de bloedglucoseregulatie bij insulinetherapie en combinatietherapie bij diabetes type 1 en 2. Deze cursus wordt ondersteund door DNO en NVD.

 • Post HBO
Voedingstherapie bij diabetescomplicaties

Heb je de basiscursus Voeding en diabetes gevolgd? Tijdens de vervolgcursus Voedingstherapie bij diabetescomplicaties van HAN VDO ga je dieper in op diabetes.

 • Post HBO
Voeding en nierziekten (basis)

Ben je diëtist op een dialyseafdeling of predialyse polikliniek? Of werk je in de thuiszorg en wil je patiënten met een verminderde nierfunctie beter begeleiden? Volg dan nu de cursus Voeding en nierziekten bij HAN VDO.

 • Post HBO
Voeding en diabetes (basis)

Ben je diëtist en wil je patiënten met diabetes optimaal begeleiden? Met de cursus Voeding en diabetes van HAN VDO leer je om de voeding af te stemmen op de individuele cliënt met diabetes en zo een optimaal voedingsadvies te geven. Deze cursus wordt ondersteund door NVD, DNO en DVN.

 • Post HBO
Kindervoeding en kinderdiëtetiek (basis)

Werk je in je praktijk als diëtist ook met kinderen? En wil je ze beter begeleiden? Of wil je je zich specialiseren in voedings- en dieetadviezen voor kinderen? Volg dan de cursus Kindervoeding en kinderdiëtetiek (basis) bij HAN VDO.

 • Post HBO
Diëtetiek van kinderen met maag, darm, leverziekten of met parenterale voeding

Tijdens de basiscursus Kindervoeding en kinderdiëtetiek heb je kennis verworven van de anatomie, fysiologie en groei van het gezonde en zieke kind en heb je inzicht gekregen in de psychologische ontwikkeling van, en pedagogische aspecten bij kinderen. Deze kennis en inzicht heb je toegepast bij het uitwerken en bespreken van casussen.

Deze vervolgcursus Diëtetiek van kinderen met maag-, darm-, leverziekten of met parenterale voeding sluit hierop aan.

 • Post HBO
Diëtetiek van kinderen met groeiachterstand of ondervoeding

Tijdens de basiscursus Kindervoeding en kinderdiëtetiek heb je kennis verworven van de anatomie, fysiologie en groei van het gezonde en zieke kind en heb je inzicht gekregen in de psychologische ontwikkeling van, en pedagogische aspecten bij kinderen. Deze kennis en inzicht heb je toegepast bij het uitwerken en bespreken van casussen

Deze vervolgcursus ‘Diëtetiek van kinderen met groeiachterstand of ondervoeding’ sluit hierop aan

 • Post HBO
COPD voor diëtisten

Ben je diëtist en wil je patiënten met COPD optimaal begeleiden? Tijdens  de praktijkdagen COPD leer je om, aan de hand van casuïstiek (live patiënten), de diëtistische behandeling af te stemmen op de individuele patiënt.

 • Post HBO
Motiverende Gespreksvoering (vervolg)

Met de vervolgtraining Motiverende Gespreksvoering (MGV) ga je verder met je individuele ontwikkeling na de basistraining Motiverende Gespreksvoering (MGV) die je bij HAN VDO hebt gevolgd. De focus ligt op de verandertaal bij je cliënten waarbij je aan de slag gaat met leerpunten die je zelf formuleert.

 • Post HBO
Motiverende Gespreksvoering (basis)

In de basistraining Motiverende Gespreksvoering (MGV) bij HAN VDO leer je hoe je gedragsverandering tot stand brengt, bij jezelf en bij je cliënten. Je oefent je vaardigheden tijdens de training, maar ook in je werksituatie met cliënten. Je leert ook meer over de achtergronden van Motiverende Gespreksvoering.

 • Post HBO
Coach Motiverende Gespreksvoering

Na het volgen van een basistraining ontwikkel je je in dit trainingstraject tot een hoger niveau in de toepassing van Motiverende Gespreksvoering (MGV). Je leert ook hoe je collega’s kunt ondersteunen en coachen in het vaardiger worden in deze gespreksmethodiek.

Partners

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Laat uw gegevens achter en ontvang voortaan onze nieuwsbrief:

Voornaam:
Achternaam:
E-mailadres: