Specialiseren als verpleegkundige

HAN VDO leertrajecten: Verpleegkunde

 • Post HBO
Technische thuiszorgverpleegkundige

Zorg jij er graag voor dat cliënten thuis kunnen blijven wonen, ook als er specifieke medicatie of een speciale behandeling nodig is? Lever jij graag specialistische technische verpleegkundige zorg aan mensen thuis? Wil je graag doorontwikkelen in je eigen vak? Dan is de opleiding technische thuiszorgverpleegkundige iets voor jou!

 • Post HBO
Medewerker Acute Pijn Service

Wil je als medewerker Acute Pijn Service je kennis en vaardigheden uitbreiden? Zoek je verdieping in je deskundigheid op het gebied van consultatie en advisering bij complexe pijnproblemen in de acute setting? Volg nu dan de specialisatie tot Medewerker Acute Pijn Service (APS) bij HAN VDO.

 • Post HBO
Kennismodule ouderenzorg

Op zoek naar extra kennis over de ouderenzorg? Speciaal voor de cursisten die de afgelopen jaren de opleiding casemanagement hebben gevolgd, hebben we een kennismodule ouderenzorg ontwikkeld. Voor de functie Casemanager Dementie en voor de verpleegkundigen/casemanagers werkzaam in de ouderenzorg is het van belang dat de casemanagement competenties aangevuld worden met extra kennis over de kwetsbare ouderen en de mensen met Dementie.

 

 • Post HBO
Verpleegkundige Complementaire Zorg

Ben jij een verpleegkundige? Wil je patiënten helpen op het gebied van pijn, stress, angst, benauwdheid of slapen? Ben je geïnteresseerd in het veilig en verantwoord toepassen van complementaire interventies in de zorg? Bijvoorbeeld ademhalingsoefeningen, aromazorg of massage? Dan is de opleiding Complementaire Zorg bij HAN VDO misschien iets voor jou?

 • Post HBO
Arboverpleegkundige

Werk je als verpleegkundige binnen de arbodienstverlening? Wil je jezelf nog beter profileren in dit vakgebied richting cliënt en organisatie? Met de opleiding Arboverpleegkundige bieden wij jou de mogelijkheid om jezelf verder te verdiepen in deze specifieke dienstverlening.

 • Post HBO
Neurorevalidatie en samenwerking in de keten

De uitgangspunten voor de behandeling van patiënten met neurologische aandoeningen, zoals een CVA, zijn dynamisch en op basis van evidentie en beschikbare richtlijnen. Dit vraagt om een voortdurende update van de dagelijkse praktijk. De cursus Neurorevalidatie in de keten sluit aan bij behandeling in de totale behandelketen van ziekenhuis tot thuis waarin samenwerking en een eenduidige behandelaanpak volgens de nieuwste inzichten (gebaseerd op de CBO-richtlijnen Beroerte en de beroepsspecifieke richtlijnen) een voorwaarde is.

 • Post HBO
Psychosociale oncologie voor maatschappelijk werkers

Heb je behoefte aan actuele kennis van de medische en psychosociale aspecten van de oncologie? Deze post-hbo-opleiding is bedoeld voor maatschappelijk werkers die mensen met kanker en hun naasten begeleiden. De oncologie staat model voor andere (ernstige) chronische ziekten. Deze cursus wordt aangeboden door de NVPO en verzorgd door HAN VDO.

 • Post HBO
Urologie Continentie Stoma verpleegkundige (UCS)

Wil je kwalitatief hoogwaardige zorg verlenen aan patiënten binnen de werkterreinen urologie-, continentie- en stomazorg? De opleiding UCS-verpleegkundige van HAN VDO leidt je op tot verpleegkundige met een specialisatie op UCS-gebied en richt zich op klinisch redeneren, interventies, kwaliteitsverbetering en professionalisering.

 • Post HBO
Transferverpleegkundige

Door de snelle ontwikkeling van de functie transferverpleegkundige is verdere professionalisering nodig. Spring hier nu op in met deze succesvolle opleiding van HAN VDO!

Sociaal Psychiatrisch Verpleegkunde (SPV)

Wil je je specialiseren als sociaal psychiatrisch verpleegkundige in de sociale psychiatrie? Het werkveld vraagt om opgeleide verpleegkundigen die met de diverse zorgvragers binnen de geestelijke gezondheidszorg kunnen werken. Start daarom nu met deze duale opleiding bij HAN VDO.

 • Post HBO
Palliatieve zorg voor ervaren verpleegkundigen

Wil je je als verpleegkundige verder ontwikkelen binnen de palliatieve zorg? Kies dan voor de cursus Palliatieve zorg voor ervaren verpleegkundigen. Via blended learning leer je meer over onderwerpen als palliatief redeneren, pijnmanagement en symptoombestrijding, kwaliteit van leven, spirituele zorg en palliatieve sedatie en euthanasie.

 • Post HBO
Maag Darm Lever verpleegkundige (MDL)

Je wilt kwalitatief hoogwaardige zorg verlenen aan patiënten met een maag-, darm- en/of leveraandoening? De opleiding Maag Darm Lever verpleegkundige van HAN VDO leidt je op tot verpleegkundige met een specialisatie op MDL-gebied en richt zich op diagnostiek, zorgverlening en begeleiding, kwaliteitszorg en professionalisering.

 • Post HBO
IBD care voor MDL-verpleegkundigen

Je werkt als MDL-verpleegkundige en je wilt je zorg nog beter afstemmen op IBD-patiënten? Met onze nascholing IBD-care bieden wij je de mogelijkheid om jezelf verder te verdiepen in deze specifieke patiëntengroep en daarmee je rol als MDL-verpleegkundige nog beter te benutten.

 • Post HBO
Verpleegkundige gerontologie en geriatrie (VGG)

De toename van (kwetsbare) ouderen vraagt om specifieke deskundigheid op het gebied van zorg en welzijn. De complexiteit die dit met zich meebrengt doet een specifiek beroep op de hulpverlener waarbij naast klinische zorg vooral ook welzijn en zingeving een belangrijke rol spelen. Deze ontwikkeling biedt kansen en vraagt om een afweging of de verpleegkundige over de juiste competenties bezit om hieraan een bijdrage te leveren. Verbeter je mogelijkheden om als verpleegkundige ouderen die zorg te bieden waar ze recht op hebben.

 • Post HBO
Praktijkondersteuner

Ben je verpleegkundige en wil je aan de slag in de huisartspraktijk als praktijkondersteuner op hbo-niveau, ofwel POH c.q. POH-S? De opleiding Praktijkondersteuner bereidt je voor op een boeiende functie met veel zelfstandigheid.

 • Post HBO
Pijnconsulent

Werk je minimaal 2 jaar als verpleegkundige of anesthesiemedewerker? Heb je hbo werk- en denkniveau? En heeft pijn jouw bijzondere interesse? Volg dan de opleiding Pijnconsulent bij HAN VDO.

 • Post HBO
Assistent Pijnbehandeling

Assisteer je bij pijnbehandeling en pijnbestrijding, bent je werkzaam als pijnverpleegkundige en wil je je technische en communicatieve vaardigheden om pijn te diagnosticeren en behandelen verder verbeteren? Volg de cursus Assistent Pijnbehandeling bij HAN VDO.

Partners

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Laat uw gegevens achter en ontvang voortaan onze nieuwsbrief:

Voornaam:
Achternaam:
E-mailadres: