Sociale innovatie gaat over het ontwikkelen van nieuwe oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Binnen de transformatie van het sociaal domein krijgen burgers, professionals en de overheid de taak om zich al werkend en lerend nieuwe rollen eigen te maken. Er ontstaan nieuwe verhoudingen: zelfsturende teams, zorgcoöperaties waarin burgers en professionals samenwerken of broedplaatsen waar burgers, studenten en professionals elkaar treffen.

HAN VDO participeert binnen Centre of Expertise Krachtige Kernen en de Zorgalliantie in verschillende innovatieve projecten. Via diverse lectoraten en de Werkplaats Sociaal Domein is HAN VDO tevens verbonden aan onderzoekstrajecten. HAN VDO heeft de professionals in huis die samen met u de innovatieopgave aan gaan.

Neem contact op

HAN VDO leertrajecten: Sociale innovatie

  • Post HBO
Design thinking voor veranderaars

Ben je bezig om de omslag te maken van individuele naar collectief gerichte aanpakken daarbij? Voel jij je veranderaar of kantelaar en zoek je naar manieren om nog meer impact te maken? In de cursus Design thinking voor veranderaars van een half jaar leer je volgens de principes van Design Thinking en Participative Action (bege)leiding te geven aan een participatief ontwerpproces dat leidt tot diepe verandering. Bij jezelf, in je werkomgeving en bij je ‘gebruikersgroep’.

  • Post HBO
Kennismodule ouderenzorg

Op zoek naar extra kennis over de ouderenzorg? Speciaal voor de cursisten die de afgelopen jaren de opleiding casemanagement hebben gevolgd, hebben we een kennismodule ouderenzorg ontwikkeld. Voor de functie Casemanager Dementie en voor de verpleegkundigen/casemanagers werkzaam in de ouderenzorg is het van belang dat de casemanagement competenties aangevuld worden met extra kennis over de kwetsbare ouderen en de mensen met Dementie.

 

Presteren in Sociale Wijkteams

Nu de sociale wijkteams her en der gesetteld zijn komt ook in beeld waar nog een leervraag verscholen zit. Voor velen is het nieuw om in een team te werken waar generalist zijn vaak tot uitgangspunt is verheven. Maar ook komt in beeld dat de caseload nogal hoog is, dat de te bespreken casuïstiek meer tijd vergt dan verwacht. De vraag van de burger, hoe gaan we daar mee om en hoe houdt hij de regie over het eigen leven. En dan is er nog de intentie om outreachend te werken, vrijwilligers er bij betrekken en … vraaggericht te blijven.

  • Post HBO
Psychosociale oncologie voor maatschappelijk werkers

Heb je behoefte aan actuele kennis van de medische en psychosociale aspecten van de oncologie? Deze post-hbo-opleiding is bedoeld voor maatschappelijk werkers die mensen met kanker en hun naasten begeleiden. De oncologie staat model voor andere (ernstige) chronische ziekten. Deze cursus wordt aangeboden door de NVPO en verzorgd door HAN VDO.

  • Post HBO
De Vakbekwame klantmanager (VAK)

We leven in een zich snel ontwikkelende maatschappij waarbij het ‘zorgen voor’ steeds meer wordt vervangen door een ‘zorgen dat’ (participatiemaatschappij). Dit betekent voor klantmanagers,   consulenten, adviseurs werkgeverspunt en job coaches dat aan hen aanvullende competenties worden gevraagd.

  • Post HBO
Casemanagement

Ben je als professional werkzaam in de (gezondheids)zorg sector en heb je te maken met burgers met een complexe meervoudige en/of langdurige hulpvraag? Verbeter dan je integrale bijdrage aan complexe hulpverlening door het volgen van de phbo-gecertificeerde opleiding Casemanagement bij HAN VDO.

Projecten en netwerken

HAN VDO participeert binnen Centre of Expertise Krachtige Kernen en de Zorgalliantie in verschillende innovatieve projecten.

Onderzoek

Via diverse lectoraten en de Werkplaats Sociaal Domein is HAN VDO tevens verbonden aan onderzoekstrajecten.

Partners

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Laat uw gegevens achter en ontvang voortaan onze nieuwsbrief:

Voornaam:
Achternaam:
E-mailadres: