Als gevolg van de transitie Jeugdzorg en verdergaande professionalisering is het domein Jeugd enorm in ontwikkeling. De vraag is ook hoe jij als professional de continuïteit van de zorg kunt blijven borgen? En wat heb je nodig om als mens en professional te kunnen ontwikkelen?

HAN VDO heeft voor professionals die zich met kinderen, hun ontwikkeling en hun omgeving bezighouden specifieke leertrajecten ontworpen. Verdiepend qua karakter en concreet om direct in de praktijk toe te passen. Wil je hierover meer weten?

Neem contact op

HAN VDO leertrajecten: Jeugd en jeugdzorg

Systeemgericht werken in de ambulante jeugdhulp (SKJ-registratie)

Ben jij die jeugdhulpverlener die kijkt naar het hele gezin en niet alleen naar het individu? Leg je de regie graag bij het gezin en het netwerk? Wil je meer zicht op de invloed van (familie)relaties? Wil je met deze kennis je kunnen registeren als jeugd- en gezinsprofessional? Volg dan de
module ‘Systeemgericht werken in de ambulante jeugdzorg’.

Systeemgericht werken in de praktijk (SKJ-registratie)

Werk je als jeugdhulpverlener in een ambulante setting? Heb je minimaal 6 maanden relevante werkervaring? Wil je registratie bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd? Dan is dit traject geschikt voor jou!

Aanvullende scholing jeugd (SKJ-registratie: overzicht mogelijkheden)

Je wilt je registeren als jeugd- en gezinsprofessional, maar je bent niet meer werkzaam in de jeugdhulp of jeugdbescherming? Of heb je een hsao-diploma (of een diploma van een van de voorgangers), is je diploma ouder dan 5 jaar en/of heb je geen uitstroomprofiel jeugdzorgwerker? Sinds januari 2018 moeten jeugd- en gezinsprofessionals zich registreren bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ). Om geregistreerd te worden, moet aan bepaalde opleidingseisen worden voldaan. Afhankelijk van jouw vooropleiding is het misschien nodig aanvullende scholing te volgen.

  • Post HBO
Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG)

Werk je als professional in de jeugd(gezondheids)zorg, kinder- en/of jongerenwerk of in het onderwijs? En wil je je verder ontwikkelen in de systeemgerichte benadering van leer- en opvoedingsvraagstukken, in functies als gezinsbegeleider of schoolmaatschappelijk werker? Volg dan de phbo-opleiding Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG)

  • Post HBO
Gezinsregisseur multiprobleemhuishoudens

Binnen gezinnen met meerdere problemen en/of zorgvragen is het van belang dat iemand regie voert op de complexe processen en met name binnen het hulpverlenersnetwerk. Met de opleiding Gezinsregisseur multiprobleemhuishoudens ontwikkel je je in deze coördinerende rol. Je ondersteunt jongeren, kinderen en hun ouders en je organiseert waar nodig specialistische hulp.

  • Post HBO
Teamcoaching

Werk je als teamcoach of wil je als teamcoach aan de slag? Heb je als doel de samenwerking in teams te stimuleren? Zijn teamcoaching en teambuilding je belangrijke aandachtsgebieden? Volg dan de cursus Teamcoaching bij HAN VDO. Je verrijkt je kennis en reflecteert op je houding en vaardigheden.

Maatwerkleertrajecten

Wil je liever een leerprogramma bij jou op locatie organiseren? Dat kan natuurlijk ook. De opleidingen zijn uitstekend uit te voeren naar specifieke wensen. Ook het opzetten van een maatwerk leertraject is mogelijk. Onze adviseurs bespreken graag de mogelijkheden.

Partners

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Laat uw gegevens achter en ontvang voortaan onze nieuwsbrief:

Voornaam:
Achternaam:
E-mailadres:
Experts

Jeugd en jeugdzorg