Achtergrond

 

Als diëtist & gezondheidswetenschapper (Health Education and Promotion) ben ik geïnteresseerd in gedrag. Als projectmanager bij het Voedingscentrum heb ik aan een aantal projecten en (massa mediale) campagnes rond voeding en gedrag gewerkt en ervaren hoe complex gedragsverandering is. Eén van deze projecten was het onderzoek naar de effectiviteit van Motivational Interviewing. Hier heb ik geleerd dat iedere mens gemotiveerd is om zijn of haar gedrag te veranderen en ik als coach een rol kan spelen in het vinden en zoeken van de drijfveer zonder oplossingen en adviezen aan te dragen. Sinds die tijd geef ik trainingen Motivational Interviewing in de gezondheidszorg. Dit ben ik vanaf 2006 gaan combineren met een functie als hoofddocent Instituut Paramedische Studies . Op dit moment werk ik als fasecoördinator, docent/studieloopbaanbegeleider en coördinator van Post HBO-onderwijs/begeleidingstrajecten Motivational Interviewing.

 

 

Drijfveer

 

Mijn passie is “gedrag”: waarom doen mensen zoals ze doen? Dat boeit mij. Binnen mijn verschillende werkzaamheden komt dit thema terug, zowel in mijn rol als docent, fasecoördinator als trainer Motivational Interviewing. Echt stil staan bij wat mensen beweegt door te luisteren zonder oordeel is het uitgangspunt en een voorwaarden voor gedragsverandering.

Visie op leren en ontwikkelen

Praktijkgericht onderwijs, waarbij dilemma’s centraal staan, en het leren van en met elkaar vanuit gelijkwaardigheid en respect vind ik belangrijk. Hierbij is aandacht voor het individu in de groep en écht geïnteresseerd zijn in de ander essentieel. Ieder mens wil gezien worden.  Je groeit door te werken in een nieuwsgierige, initiatiefrijke en creatieve professionele omgeving en te leren van en met elkaar (feedback geven, ontvangen en reflecteren op jezelf).
Deze visie is ook essentieel bij het leren en ontwikkelen van werkenden. Het trainen van werkenden in Motivational Interviewing en het implementeren in hun dagelijkse praktijk zijn essentiële onderdelen van de trainingen. De professional krijgt nieuwe handvatten waardoor hij/zij met plezier het gesprek aan gaat met de cliënt en de cliënt voelt zich gehoord met als resultaat gedragsverandering. Deze resultaten maken mij als trainer/coördinator blij!

 

Expertise

 

Hoofddocent Instituut Paramedische Studies (IPS) – Voeding & Diëtetiek en coördinator Motivational Interviewing

Primair expertisegebied

  • Gezondheidsvoorlichting & gedragsverandering
  • Motivational Interviewing

Overige expertisegebieden

  • Onderwijs & Didactiek
  • Studieloopbaanbegeleiding

Nevenwerkzaamheden

  • Lid MINT Internationaal (Motivational Interviewing Network of Trainers)
  • Fasecoördinator propedeuseteam en lid Managementteam Opleiding Voeding & Diëtetiek

Betrokken bij de opleidingen

  • Motivational Interviewing (basis)
  • Motivational Interviewing (vervolg)
  • IPS opleidingen: Voeding & Diëtetiek
  • Incompany- en maatwerktrajecten

 

Partners

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Laat uw gegevens achter en ontvang voortaan onze nieuwsbrief:

Voornaam:
Achternaam:
E-mailadres:
HAN VDO

Medewerkers