“Je bent 100% verantwoordelijk voor jouw aandeel van 50% in elke relatie”

Neem contact met mij op

Achtergrond

Als ergotherapeut ben ik altijd bezig met betekenisvol handelen en mogelijk maken van het handelen, vanuit het perspectief van de cliënt. Gedurende de vijftien jaar dat ik als ergotherapeut in de psychiatrie gewerkt heb, heb ik diverse programma’s ontwikkeld  voor diverse doelgroepen
(ouderen, resocialisatie voor mensen met verslavingsproblematiek, adolescenten met psychosen, arbeidsreïntegratie). In deze periode heb ik ervaren dat mensen vaak wel weten dat ze iets anders moeten doen, maar het doen en volhouden is lastig. Een groot deel van anders doen zit in gedrag, anders denken en doen. Eén van de meest lastige zaken die er zijn, is je gedrag veranderen.

Vanuit het werken met ouderen in de psychiatrie, is mijn passie voor ouderen ontstaan. In 2004 heb ik de Master Sociale Gerontologie behaald. Sinds 2000 ben ik voor patiëntenverenigingen gaan werken, bij Zorgbelang Gelderland en Alzheimer Nederland. Luisteren naar behoeften van mensen met respect voor hun ervaringsdeskundigheid, horen wat er beter kan en belangen behartigen. Sinds 2010 ben ik docent bij de opleiding Ergotherapie.

Drijfveer

Gedrag is iets wat me fascineert, boeit en verwondert. Waarom doet iemand wat hij doet? Ieder is expert van zichzelf en kent zichzelf het beste, de kern is samen uit te vinden wat iemand wil, kan en hoe daar te komen. Dat vraagt van mij oprechte betrokkenheid, luisteren en stilstaan bij wat de ander zegt en zonder oordeel samen op weg te gaan.

Visie op leren en ontwikkelen

Ieder heeft zijn eigen motieven om iets te leren, zijn eigen wijze om dat te leren en datgene te leren wat hij wil toepassen. Het creëren van een veilige leeromgeving waarin er ruimte is voor experimenteren, oefenen, leren van elkaar in een waarderende benadering. Samenwerken, samen ontdekken en durven doen is daarbij een voorwaarde om te leren. Mijn vertrekpunt is de student/cursist en zijn leerwensen en doelen, mijn rol is het leren uitdagend en betekenisvol te laten zijn.

Expertise

Docent Instituut Paramedische studies (IPS) – Ergotherapie

Primair expertisegebied

  • Trainer – coach Motivational Interviewing
  • Onderwijs en begeleiden

Overige expertise gebieden

  • Onderzoek
  • Studieloopbaanbegeleiding
  • Ouderen en mantelzorg
  • Arbeid

Betrokken bij de opleidingen

HAN VDO Motivational Interviewing (basis)

Opleiding Ergotherapie

NVE Trainer Directe toegankelijkheid Ergotherapie

Partners

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Laat uw gegevens achter en ontvang voortaan onze nieuwsbrief:

Voornaam:
Achternaam:
E-mailadres:
HAN VDO

Medewerkers