“Ik wil professionals aanzetten om zichzelf nog beter te leren kennen”

Achtergrond

Al tijdens mijn opleiding tot pedagoog bij de HAN in Nijmegen, heb ik gewerkt binnen de jeugdhulpverlening. Begonnen in de residentiele jeugdzorg en in 2006 de overstap gemaakt naar ambulante jeugdhulpverlening bij Oosterpoort in Oss. Mijn focus lag op systeemgerichte hulpverlening binnen complexe gezins- en cliëntsystemen waarbij sprake was van een pleegzorgplaatsing.

Ik raakte steeds meer overtuigd van de kracht van het netwerk en ben me gaan specialiseren in sociale netwerkstrategieën en de inzet hiervan binnen pleegzorg.

Ik bleef mijzelf ontwikkelen en in 2013 heb ik, naast mijn werk in de jeugdzorg, de Master Pedagogiek afgerond bij de HAN. Hierin heb ik me met name gefocust op een passend leerklimaat aansluitend bij de leer- en ondersteuningsbehoefte van pleegouders en jeugdhulpverleners. Hiermee heb ik zelf ervaren wat belangrijk is als lerende professional.

Sinds 2018 ben ik opleider, trainer en adviseur bij HAN VDO en richt ik me op het sociaal domein en specifiek op jeugdhulp.

Drijfveer

Het vak van jeugdhulpverlener is zowel prachtig als ingewikkeld. Ik wil graag bijdragen aan de verdere professionalisering van dit mooie vak. Professionalisering op het gebied van systemisch- en netwerkgericht werken zijn hierin belangrijke speerpunten.

Bovendien is het als professional belangrijk om je goed staande te houden in het vaak lastige jeugdhulpveld. Ik wil professionals prikkelen om te onderzoeken waar hun krachten liggen en wat valkuilen zijn. Ze aanzetten om zichzelf beter te leren kennen. Om die stevige professional te worden of te blijven. Stevige professionals die noodzakelijk zijn in de jeugdhulp!

Ik wil zorgen voor een goede verbinding tussen onderwijs en de praktijk. Als professional is het een mooie investering als je scholing mag volgen, het kan met tijden ook heel intensief zijn en veel van je vragen. De bruikbaarheid van de stof, direct toepasbaar in de praktijk, maakten destijds dat ik gemotiveerd bleef. Iets wat ik graag meeneem in mijn rol als trainer en opleider.

Expertise

Literatuur koppelen aan herkenbare praktijkervaringen, inspelen op actuele ontwikkelingen en continu afstemmen zijn nodig voor een goede verbinding met de praktijk.

Leren is voor mij niet enkel het overdragen van kennis, maar ook het creëren van verdieping door het behandelen van casuïstiek en oefenen van vaardigheden. Leren is ontwikkelen, leren is persoonlijk en eigen verantwoordelijkheid over het leerproces is cruciaal.

Opleider, Trainer en Adviseur

Primair expertisegebied

  • Intensief Ambulante Gezinsbehandeling
  • Sociale netwerkstrategieën
  • Systemisch werken
  • Pleegzorg
  • Oplossingsgericht werken

Overige expertisegebieden:

  • Werken in multiprobleem- casuïstieken
  • Casemangement/regievoering
  • Incompany trajecten

Betrokken bij de opleidingen

Partners

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Laat uw gegevens achter en ontvang voortaan onze nieuwsbrief:

Voornaam:
Achternaam:
E-mailadres:
HAN VDO

Medewerkers