“Als docent word je elke dag gevoed met praktijkverhalen van professionals”

Neem contact met mij op

Achtergrond

Na mijn studie heb ik ruim 4 jaar in de praktijk van de (psychiatrische en jeugd-)zorg gewerkt. Daarna zocht ik een baan waarin ik meer de theorie en praktijk kon combineren. Die ideale combinatie vind ik sinds 2001 bij de HAN. Dit door maatwerk in leertrajecten voor diverse professionals te combineren. De grote variatie aan uitdagingen, diversiteit in netwerkpartners en de professionele, vrije ruimte die ik krijg houden me al vele jaren, als opleider, trainer & adviseur,  bij de HAN.
Als docent leer je net zoveel of misschien wel meer dan de deelnemers aan onze leertrajecten. Zo word ik elke dag gevoed met de verhalen uit de praktijk.

Uniek aan mijn werk is dat ik met professionals uit allerlei sectoren werk, alle zorg- en welzijnssectoren maar zo heb ik me ook verbonden met gemeenten en wooncorporaties. Daarbij is altijd het sociale werk in brede zin mijn focus geweest.

Drijfveer

Het is mijn passie om door een diversiteit aan leeractiviteiten bij te dragen aan de verdere professionalisering van teams en individuen.
Kwaliteit van leven voor burgers en cliënten staat daarbij centraal. Resultaatgerichtheid, systemisch denken en werken zijn kenmerkend voor mijn handelen. Om goed met elkaar te kunnen functioneren is het van belang om de werkrelatie niet te onderschatten. Met veel plezier ga ik deze uitdaging aan en gezamenlijk leren is daarmee ontstaan.

De grote diversiteit in sectoren en disciplines die ik tegenkom voedt mijn nieuwsgierigheid en analytische denken. Mijn ervaring is dat er vaak veel kennis aanwezig is in de praktijk die gedeeld kan worden. Tot slot geniet ik van het ontwerpen van leertrajecten,  maar ook daarin zoek ik diversiteit.

Visie op leren en ontwikkelen

”Leren ontstaat zowel gepland als ongepland. Mensen neigen naar balans en zekerheid en blijven hierdoor vaker doen wat bekend is. Ik vind het prettig om te stimuleren dat professionals tijdelijk de “onbalans” van leren oppakken.”

Expertise

Opleider, Trainer en Adviseur

Primaire expertisegebieden

 • Casemanagement
 • Werken in multiprobleem-casuïstieken
 • Systemisch werken
 • Sociale architectuur

Overige expertisegebieden

 • Projectmatig werken aan praktijkontwikkeling
 • Praktijkonderzoek
 • Ontwerpen van leertrajecten

Nevenwerkzaamheden

 • Volleybaltrainer van jeugd, volwassenen en kinderen met een beperking

Betrokken bij de opleidingen

 • Casemanagement
 • Gezinsregisseur multiprobleemhuishoudens
 • Incompany- en maatwerktrajecten

Lees dit artikel over het leertraject veilig signaleren en communiceren in de jeugdzorg

Partners

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Laat uw gegevens achter en ontvang voortaan onze nieuwsbrief:

Voornaam:
Achternaam:
E-mailadres:
HAN VDO

Medewerkers