Wat is Intensieve Ambulante Gezinsbegeleiding (IAG-V) voor gezinnen met een Vluchtverhaal?
Bijna alle minderjarige alleenstaande vluchtelingenjongeren vragen gezinshereniging aan als ze in Nederland zijn. Gelukkig worden ook veel van deze aanvragen toegekend. Echter ontdekken we dat de hereniging voor de families helemaal niet zo gemakkelijk is. Natuurlijk levert vluchtelingenwerk heel veel expertise om de integratie te ondersteunen, maar het is wat anders om met je ouders hier samen te leren leven. Opnieuw met elkaar samenleven, terwijl je elkaar soms jarenlang niet hebt gezien, blijkt een forse klus. Sommige gezinnen hebben hierbij tijdelijke ondersteuning nodig.

Samenwerking

Daarom worden de handen ineen geslagen met YOIN en IAG jeugdhulp van Entrea Lindenhout. Samen wil men passende antwoorden creëren specifiek voor deze gezinnen. Niet alleen bij gezinsherenigingen, maar ook in gezinnen die samen gevlucht zijn, loopt niet alles vanzelf. In het creëren van de meest passende antwoorden zullen we gebruik maken van een onderzoek van PHAROS naar gezinsherenigingen en van de kennis van het NIDOS, ZonMW en NIJ. Inmiddels is HAN VDO de huidige IAG opleiding aan het transformeren, zodat de opleiding wordt geoptimaliseerd op het gebied van het werken met grote families en de impact voor hen in een nieuw land.

Heb je interesse?

Spreekt de post-hbo-opleiding Intensieve Gezinsbegeleiding voor gezinnen met een vluchtverhaal (IAG-V) jou aan? Houd dan de site van HAN VDO in de gaten voor de exacte data.
Heb je vragen en/of ideeën over de opleiding IAG-V? Neem dan contact op met de opleidingscoördinator: Paul Berkers

 

Partners

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Laat uw gegevens achter en ontvang voortaan onze nieuwsbrief:

Voornaam:
Achternaam:
E-mailadres:
HAN VDO

Medewerkers