Tijdens het World Congres of the European Association for Palliative Care in Berlijn, geeft onderzoeker Els Verschuur tweemaal een postpresentatie. Met de Rubrics wil ze de internationale gasten meer inzicht geven in kwaliteitsbevordering en –meting van zorgprofessionals. En de poster over de kwaliteitsstandaard in de thuiszorg geeft verzorgenden en verpleegkundigen meer houvast bij het geven van goede palliatieve zorg.

“Dit is hét congres over palliatieve zorg in Europa”, vertelt Els Verschuur. Ze probeert altijd bij dit driedaagse congres aanwezig te zijn. “Het ene jaar gaat het meer over wetenschap en onderzoek, het andere jaar wordt het ook breder getrokken en is er meer aandacht voor de zorg.”

Dit jaar presenteert Els een poster over de Rubrics. Om het aanbod aan opleidingen en leertrajecten in het Netwerk Palliatieve Zorg Zuid Gelderland te verbeteren, is gestart met het project ‘Samen Werken aan Deskundigheid’. Eén van de resultaten zijn de Rubrics: beschreven criteria om het gedrag van een zorgprofessional te beoordelen.

els verschuur onderzoeker

Posterpresentatie Kwaliteitsstandaard  palliatieve zorg

Maar Els presenteert ook een poster over de Kwaliteitsstandaard voor palliatieve zorg thuis die ontwikkeld is. “Deze standaard was er nog niet. Hij is speciaal bedoeld voor verzorgenden en verpleegkundigen in de thuiszorg.” De standaard is in opdracht van V&VN ontwikkelt door de HAN, met hulp van de Vrije Universiteit Amsterdam/Nivel. Dankzij subsidie van ZoNMW is hij eindelijk gereed. “Hij ligt klaar voor afronding en publicatie.”

“Ik merk dat dit congres, met tientallen sprekers en posterpresentaties vol goede ideeën, echt wat toevoegt op het gebied van palliatieve zorg. Iedereen is daar aanwezig om kennis te delen en elkaar te ontmoeten. Je bent drie dagen alleen maar bezig met dit belangrijke thema. Leren van én met elkaar en netwerken.”

Download hier de poster over de Rubrics 

Download hier de poster over de Kwaliteitsstandaard voor palliatieve zorg thuis

Partners

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Laat uw gegevens achter en ontvang voortaan onze nieuwsbrief:

Voornaam:
Achternaam:
E-mailadres:
HAN VDO

Medewerkers