Studenten van de deeltijd minor Leiderschap in Duurzame Zorg, pitchten hun innovatieve zorgidee in een Dragons Den. De Den vormde de afsluiting van de opleiding.De studenten moesten een duurzame zorginterventie voor hun eigen werkplek ontwikkelen. Ambitieuze ondernemers krijgen in Dragons Den de kans potentiële investeerders te interesseren voor hun businessplan. Met dezelfde intentie pitchten de studenten hun idee voor de kritische dragons.

De negen studenten linkten hun plan aan hun eigen praktijk. Dat leverde duurzame verbeteringsplannen op voor ouderenzorg en zorgboerderijen, maar ook voor Spoedeisende Eerste Hulp en voor operatiekamers. Zo was er een plan om werkroosters van verpleegkundigen op de hartbewaking, beter te laten aansluiten bij de levensfase van de werknemers. Dat zou verzuim terug brengen EN betere zorg opleveren. Een ander zette in op cultuurverandering in een instelling voor ouderenzorg, om lean te werken en allerhande vormen van verspilling tegen te gaan. Die verspilling kan zitten in materiaal, maar ook in tijd. En dat gaat  ten koste van de tijd en aandacht die er is voor de cliënten.

Elevator pitch
Miranda Laurant, lector van het Lectoraat Organisatie van Zorg en Dienstverlening van de HAN, is voorzitter van de Dragons Den. Met kritische vragen op inhoud, kosten, relevantie en haalbaarheid, leggen de dragons de studenten het vuur na aan de schenen. De besten blijven moeiteloos overeind na hun elevator pitch van maximaal drie minuten. Anderen merken dat hun plan toch nog wat schaafwerk vereist.

Laurant: “Alle presentaties sluiten aan bij een vraagstuk in de dagelijkse praktijk van de student. De plannen bieden alleen al daardoor een bijdrage aan de veranderingen waar de zorg zich voor gesteld ziet. Bij de beste pitches zie je dat de presentator echt staat voor de innovatie die hij of zij wil doorvoeren en er van doordrongen is dat het gaat werken. Het vergt lef en moed om collega’s en leidinggevenden mee te nemen in een proces van verandering. Want dat is wat het implementeren van duurzame maatregelen vraagt: Veranderingen doorvoeren die de zorg toekomstbestendiger maken. Ik weet zeker dat het een aantal van de mensen die ik hier voor me heb gezien, gaat lukken.”

Kosten besparen én betere zorg leveren
Winnaar werd het innovatieplan ‘Iedereen kan mee doen!’ van Louise Wijers-van Esch, zorgleidinggevende a.i. in het Radboudumc Nijmegen. Het plan van Louise blinkt uit in maatschappelijke relevantie, haalbaarheid, het levert een besparing op én het is overal toe te passen. De duurzame interventie van Louise is gericht op het ontlasten van verpleegkundigen, door mensen met een achterstand tot arbeid (door beperking of andere problematiek) als zorghulp in te zetten. Daarmee scoort ze hoog op de duurzaamheidsaspecten People en Profit.


“Deze oneigenlijke taken leiden af van waar het de verpleegkundige om te doen is: aandacht en zorg aan de patiënt bieden.”

 

                                                                                                                                                                                    Foto: Eyes & Ears Media Productions

Louise Wijers-van Esch over haar plan: “Je ziet dat verpleegkundigen veel tijd kwijt zijn met klusjes, die hun tijd en aandacht versnipperen. Van het aanvullen van kasten, bestellingen uitpakken en schoonmaakwerkzaamheden, tot het zoeken naar apparatuur die niet op de juiste plek is terug gelegd. Deze oneigenlijke taken leiden af van waar het de verpleegkundige om te doen is: aandacht en zorg aan de patiënt bieden. Het Radboudumc, waar ik werk, heeft de ambitie om het personeelsbestand een afspiegeling te laten zijn van de maatschappij en wil hierbij zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en voldoen aan de eisen van de participatiewet. Mijn voorstel is om door middel van jobcrafting mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten, om dit soort taken op zich te nemen. Zo heeft de verpleegkundige meer tijd voor waar het echt om draait en krijgt iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans om een waardevolle bijdrage aan het arbeidsproces te leveren.”

Hoofddocent Management in Zorg en Dienstverlening (MZD) Leonieke van Susante-Verwoerd is blij met de ideeën en aanbevelingen van haar studenten. “We zien dat de studenten vanuit verschillende perspectieven gaan nadenken over hun sector. Ze krijgen meer eigenaarschap over ‘wat kan ik doen om zaken duurzaam te verbeteren’ en ‘wat wat kan ik doen om collega’s en afdelingen mee te nemen’?”


“Ze vergaren lef en moed om bewegingen in gang te zetten die de zorg verduurzamen, met aandacht voor people, planet en profit.”

 

Over het algemeen blinkt de zorg niet uit in het onderwerp planet. Ook de studenten moesten voor de dragons aantonen wat hun plan oplevert aan milieuwinst, wat niet altijd makkelijk bleek. Van Susante: “Milieu en klimaat zijn meestal ondergeschoven kindjes bij zorginstellingen. Terwijl ziekenhuizen en zorginstellingen erg vervuilend kunnen zijn. Bij sommige grote spelers, zoals het Radboudumc, zijn al flinke stappen gezet. Onze minor draagt eraan bij dat de leidinggevenden én medewerkers in zorg en welzijn zich ook hiervan bewust worden. Ze vergaren lef en moed om bewegingen in gang te zetten om de zorg te verduurzamen, met aandacht voor people, planet en profit.”

De nieuwe deeltijd minor Leiderschap in duurzame zorg start op 4 september 2018.
Benieuwd? Bekijk hier meer informatie over de opleiding.

 

                                                                            

 

 

 

 

Partners

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Laat uw gegevens achter en ontvang voortaan onze nieuwsbrief:

Voornaam:
Achternaam:
E-mailadres:
HAN VDO

Medewerkers