Op 4 april start bij HAN VDO de kraakverse opleiding Complementaire Zorg voor Verpleegkundigen. Inmiddels hebben zich 16 mensen aangemeld. Na de tweejarige opleiding kunnen zij aan de slag als ambassadeur binnen hun instelling, in hun regio, of zelfs landelijk. Interesse? Er zijn nog enkele plekken beschikbaar!

Wil je als verpleegkundige meer bieden bij problemen als pijn, palliatieve zorg, stress of angst? En wil je behandelingen als ademhalingsoefeningen, aromazorg of massage verantwoord toepassen? Tijdens de lessen leer je hoe je met dit soort interventies meerwaarde kunt bieden aan patiënten en hun naasten.

Groeiende vraag
Over de hele breedte van de zorg is er steeds meer vraag naar deskundigheid en behoefte aan scholing op het gebied van complementaire zorg. Dat geldt zowel voor de curatieve, als de langdurige en palliatieve zorg. Steeds vaker blijken complementaire interventies bewezen effectief. Zeker bij kwetsbare groepen zoals ouderen zijn er veel voordelen, zoals weinig of geen bijwerkingen.

Professionalisering
Opleidingscoördinator Marion Giesberts: “Het cursusaanbod op dit gebied is groot. Het ontbrak echter aan  een opleiding, waarbij verpleegkundigen worden opgeleid in zaken als klinisch redeneren, consultatie, voorlichting geven en veilig werken, in relatie tot complementaire zorg. We zijn trots dat we kennis en praktijk nu op een gedegen manier kunnen combineren en aanbieden aan zorgprofessionals van de toekomst.” De beroepsvereniging voor Verzorgenden en Verpleegkundigen Nederland (V&VN) ontwikkelde samen met HAN VDO en andere landelijke partners het landelijk curriculum en de bijbehorende opleiding. De lesstof komt in allerlei werkvormen aan bod: online leren, contactonderwijs, praktijk en zelfstudie. Onze docenten zijn werkzaam in het werkveld en zeer ervaren in complementaire zorginterventies.

 

Verpleegkundige complementaire zorg
betekent pionierswerk in de zorgpraktijk!

 

Wat verwachten we van jou?
We gaan onder meer aan de slag met door jou ingebrachte casuïstiek of problematiek. Ook zullen we veel oefenen met toepassen van interventies. Van jou verwachten we een zelfstandige en actieve inbreng. Natuurlijk staan we altijd klaar als je vragen hebt.

Wat heb je nodig?

  • Afgeronde bachelor opleiding Verpleegkunde, mbo-opleiding verpleegkunde (niveau 4) of
    inservice-opleiding
  • Geldige BIG-registratie (of realiseert deze uiterlijk bij het afronden van de opleiding)
  • Je hebt al enige praktijkervaring opgedaan
  • Voldoende mogelijkheden voor leerervaringen en opdrachten in je dagelijkse praktijk
  • Je bent in staat studie, werk en privé tijdens de opleiding te combineren

De opleiding is tot stand gekomen in samenwerking met V&VN Complementaire Zorg, het Van Praag
Instituut Utrecht en KICOZO/de Levensboom.

Heb je interesse?
Je kunt je nog opgeven voor de start van de opleiding op 4 april. Wil je je eerst beter informeren? Bekijk hier alle opleidingsgegevens.
Als je vragen hebt kun je contact opnemen met de opleidingscoördinator: Marion Giesberts.

 

Partners

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Laat uw gegevens achter en ontvang voortaan onze nieuwsbrief:

Voornaam:
Achternaam:
E-mailadres:
HAN VDO

Medewerkers