“Neem de voorwaarden in de zorgcontracten nu goed door. In september worden de tarieven vastgesteld.” Zorgondernemer en logopedist Dienie Koolen kan het de ruim zestig paramedici bij de Meet Up! niet genoeg op het hart drukken. “Zorg dat je je goed informeert en de juiste vragen stelt aan de verzekeraars, of aan je beroepsvereniging.”

De aanwezige ergotherapeuten, fysiotherapeuten, diëtisten en een groot aantal logopedisten (en studenten van die respectievelijke opleidingen), luisteren geboeid naar de twee sprekers van deze Meet Up! met als thema: Contracteren onder de loep. Zowel zorgmakelaar Stijn van Engelen van bureau Eldermans Geerts, als Dienie Koolen, hebben ruim ervaring met alle partijen die iets te zeggen hebben over tarieven en contracten.

Denk niet in geld, maar in tijd
Koolen vervolgt: “Maak goed inzichtelijk hoeveel tijd alle handelingen jou kosten. We weten allemaal dat het werken met een cliënt niet ophoudt met een half uurtje behandelen. We moeten mailen, bellen, verslagen opstellen, we hebben reistijd, we moeten ons bijscholen, behandelingen voorbereiden. Als we leren denken in tijd, hoeven we het niet de hele tijd te hebben over geld.”

“Hoe maken we het leven van de zorgverlener weer wat leuker?”

“Zorgverleners willen niet alleen maar bezig zijn met ‘zinnige en zuinige’ zorg”,  aldus Koolen. “Ze willen elke patiënt evenveel aandacht, kwaliteit en maatwerk bieden. Alleen de vergoeding van een behandelsessie, dekt niet alle kosten. Zegt het voort, als het jou is gelukt om een goede afspraak te maken met een verzekeraar”, geeft Koolen de aanwezige paramedici mee. “Kom naar dit soort Meet Ups en deel je ervaring. Blog, mail, deel, link en like. Neem contact op met je beroepsvereniging. Zij hebben onze input, onze praktijkkennis nodig. Zo kunnen we gezamenlijk beweging creëren.”

Polisjungle
Hoe kunnen we zorgen dat het leven van de zorgaanbieder weer wat leuker wordt? is de vraag die zorgmakelaar Stijn van Engelen centraal stelt. Na een schets van de ‘polisjungle’ geeft hij praktische tips die het mogelijk maken om als zorgverleners, over de grenzen van disciplines heen, samen op te trekken richting de verzekeraars. “Als je geen concurrenten bent in dezelfde beroepsgroep, met hetzelfde product of in dezelfde regio, kun je heel ver gaan in die samenwerking. Samenwerking zorgt er niet alleen voor dat je sterker staat. Je leert ook veel van elkaar.”

Idee voor volgende Meet Up!?
Heb je als paramedicus zelf een thema dat je met collega’s en een aantal expert/sprekers onder de loep zou willen leggen? Geef je ideeën aan ons door, zodat wij het beste kunnen aansluiten bij jouw behoeften en wensen.

We zien je graag bij de volgende Meet Up! voor paramedici!

Meer lezen over het onderwerp van de Meet Up! van 19 juni?
Bekijk hier het blog van Dienie Koolen op artsenauto.nl.
Hier vind je het blog van Eldermans-Geerts over controle in de zorg.

Linken:
Dinie Koolen
Stijn van Engelen

 

Partners

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Laat uw gegevens achter en ontvang voortaan onze nieuwsbrief:

Voornaam:
Achternaam:
E-mailadres:
HAN VDO

Medewerkers