Terugblik CONNECT2MOVE 2018

Terublik eerste editie
De eerste editie van CONNECT2MOVE, the Active Learning Experience zit erop! Leren, experimenteren, creëren en verbinden stonden centraal tijdens dit interactieve evenement.
Na de opening door dagvoorzitter Helen Heuven van de opleiding Management Zorg & Dienstverlening en een openingswoord door Wim Muilenburg, voorzitter van zorgorganisatie Driestroom, zijn we letterlijk nieuwe verbindingen gaan leggen met behulp van het spel Steen, Papier, Schaar. De ultieme winnaar was Jeroen van Megen, zorgcoördinator RIBW Nijmegen & Rivierenland met méér dan tachtig fans! En als fans zijn we allemaal een beetje winnaar.

Resultaten Active Learning Labs
Onderweg naar de Active Learning Labs volgden jullie een netwerk van lijnen, waarbij je uiteindelijk uitkwam bij jouw Lab. Bekijk de infographic met de dilemma’s en vooral de antwoorden die het resultaat zijn van de labs.

Edwin Kaats sloot de dag af en met een herkenbaar en inzicht biedend verhaal over het werken en leren in netwerken. Ook bleek tijdens zijn presentatie, de verbindende kracht van goeie bitterballen.

Foto’s
Op de Facebook en LinkedIn van HAN VDO kun je onze berichten over CONNECT2MOVE teruglezen en vind je een kleine fotoselectie!

Over CONNECT2MOVE
CONNECT2MOVE is een werkveldevent, dat professionals uit zorg, welzijn, wonen, sport en onderwijs verbindt. Doe mee aan een van de Active Learning Labs, geleid door expertduo’s uit praktijk en onderwijs/onderzoek. We gaan verbinden, experimenteren, leren en creëren. De input: dilemma’s uit de dagelijkse praktijk aanvallen met de  aanwezige netwerkkennis. De output: nieuwe connecties en verrassende oplossingen. Je bent van harte welkom om vanuit jouw expertise de connectie te maken.

Tweede editie
We hopen je weer te zien bij CONNECT2MOVE 2019!

Programma 2018

Opening door Wim Muilenburg, Bestuurder Driestroom en onder meer lid van de raad van advies van de Zorgalliantie.
Het slotwoord wordt verzorgd door Edwin Kaats, mede-auteur van het boek ‘Organiseren in en met netwerken’ en adviseur bij Common Eye.

13.00 – 13.30 uur   Ontvangst met koffie/thee
13.30 – 13.35 uur   Kick Off
13.35 – 13.50 uur   Openingsactiviteit. START2MOVE
13.50 – 14.00 uur   Spreker Wim Muilenburg (bestuurder Driestroom)
14.00 – 14.30 uur   START2CONNECT: 2THELABS!
14.30 – 16.00 uur   Start Active Learning Labs
16.05 – 16.15 uur   Pauze en LAB2LAB battle
16.15 – 16.45 uur   Spreker Edwin Kaats (adviseur Common Eye)
16.45 – 17.30 uur   Afronding programma & borrel

Dit zijn de dilemma’s van de Active Learning Labs, ontwikkeld door expertduo’s uit praktijk en onderzoek/onderwijs:

NETWERKLEREN
Dilemma: Is jouw netwerk toegerust om innovatieve antwoorden te vinden op de complexe vraagstukken van overmorgen?

Wat levert dit Active Learning lab op?
Je scant je eigen netwerk en hebt ideeën over hoe je betere samenwerking in je netwerk kunt stimuleren.

Lab leaders: Wendy Kemper (adviseur/onderzoeker sociale innovatie) & Tom Moors manager Wonen, Goed Wonen Gemert

HIGH IMPACT LEARNING
Dilemma: Hoe zorgen we dat studenten startbekwaam zijn, goed begeleid worden en zich in de praktijk
kunnen blijven ontwikkelen?

Wat levert dit Active Learning Lab op?
Je formuleert concrete ideeën en creëert handvatten om de begeleiding van professionals op hun stage- of werkplek te optimaliseren.

Lab Leaders: Meike Moonen, Eveline Gradussen stagecoördinatoren/docenten LGW & Jacqueline van der Zee en Inge Visscher, ROC Rijnijssel

HIGH TECH – HIGH TOUCH
Dilemma: Hoe kunnen cliënten dankzij techniek een combinatie beleven van hoogwaardige persoonlijk én technische ondersteuning bij alledaags en medische handelingen?

Wat levert dit Active Learning Lab op?
Gedeelde kennis & ervaring met verschillende vormen van eHealth en concrete voorbeelden van gebruik in de praktijk.

Lab leaders: Erik de Vries, lector Innovatie in de Publieke Sector en programmaleider Kenniscentrum Publieke Zaak & Maurice Magnee, programmamanager iXperium Health

DESIGN THINKING
Dilemma: Hoe kunnen gemeenten en maatschappelijke organisaties participatie van burgers in co-creatie met professionals tot stand laten komen?

Wat levert dit Active Learning Lab op?
Concrete ideeën en tools om co-creatie te bevorderen.

Lab Leaders: Viviane Knoops, hoofddocent Master Management en Innovatie & Ger Keijsers, strategisch beleidsadviseur gemeente Horst aan de Maas

CONNECT2MOVE. The Learning Experience is een gezamenlijk initiatief van Kenniscentrum Publieke Zaak, Zorgalliantie/Krachtige Kernen, Opleiding Management Zorg & Dienstverlening,
Lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn, HAN VDO, SENECA en de Master Management en Innovatie.

 

Partners

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Laat uw gegevens achter en ontvang voortaan onze nieuwsbrief:

Voornaam:
Achternaam:
E-mailadres:
HAN VDO

Medewerkers