Begin juni heeft minister Bruins zijn besluit omtrent de overgangsregeling bekend gemaakt. De overgangsregeling is bedoeld voor verpleegkundigen die zich als regieverpleegkundige willen registreren, maar nog niet over alle wettelijk benodigde kwalificaties beschikken voor dit nieuwe beroep. De minister werkt de overgangsregeling nu uit in een wetsvoorstel.

Wat betekent de overgangsregeling voor de post-hbo opleidingen bij HAN VDO?

Voor de opleidingen Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV) en Pijnconsulent geldt dat het traject tot NLQF6 wordt aangevraagd. Wij verwachten hierover in het najaar bericht te krijgen. Alle overige opleidingen nemen uiterlijk 1 september 2019 een besluit over het wel of niet aanvragen van de NLQF 6 kwalificatie. Via onze informatiepagina houden wij je op de hoogte van de ontwikkelingen en laatste stand van zaken ten aanzien van NLQF 6.

Over de overgangsregeling 

Hbo-opgeleide verpleegkundigen die vanaf 2012 hun opleiding hebben afgerond, kunnen zich direct als regieverpleegkundige laten registreren in het BIG-register. De overgangsregeling gaat gelden voor hbo-opgeleide verpleegkundigen die vóór 2012 hun diploma haalden en voor mbo-/inservice opgeleiden met een verpleegkundige vervolgopleiding op NLQF-6-niveau. Wanneer zij zich willen laten herregistreren als regieverpleegkundige, dienen zij succesvol een toets af te ronden (hbo-opgeleiden) of enige aanvullende scholing te volgen (mbo/inservice-opgeleiden), om aan te tonen dat zij voldoen aan de eisen die worden gesteld aan een regieverpleegkundige.

Partners

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Laat uw gegevens achter en ontvang voortaan onze nieuwsbrief:

Voornaam:
Achternaam:
E-mailadres:
HAN VDO

Medewerkers