Home BijNa Lezing 3.0

Lezing 3 | maandag 18 januari 2021| Core Vocabulary Therapie

(*let op: gewijzigde inhoud op 04-01-2021) De Core Vocabulary Therapie, zoals deze in de workshop wordt besproken, is een variant op de methode zoals deze ontwikkeld is in Amerika en besproken wordt in de literatuur. Vanuit onze ervaringen binnen het Ambulatorium Kentalis worden praktische voorbeelden gegeven en krijg je handvatten en een stappenplan, zodat je weet bij welke groep kinderen je dit in kunt zetten en ook meteen na de workshop aan de slag kunt gaan. De Core Vocabulary Therapie is bedoeld voor kinderen met (ernstige) problemen in de verstaanbaarheid. Het fonologisch systeem is onstabiel, waardoor er nog te vaak (inconsequente of consequente hardnekkige) fouten worden gemaakt in de uitspraak van woorden en de transfer naar de spontane spraak moeizaam verloopt. Samen met de ouders wordt er een selectie gemaakt van woorden die functioneel en van belang zijn voor de communicatie van het kind. Het doel van de methode is om samen met het kind naar een zo verstaanbaar mogelijke productie te werken en deze productie dagelijks bewust te oefenen, zodat de transfer naar de spontane spraak beter verloopt. Het kind wordt zich meer bewust van zijn eigen uitspraak en leert zichzelf controleren en corrigeren. In de workshop wordt de achtergrond en opbouw van de methode besproken. Aan de hand van voorbeelden, een casus en filmpjes wordt de inzet van de Core Vocabulary Therapy in de behandeling en het effect ervan gedemonstreerd. Het is een workshop en er zullen dus ook wat opdrachten voor jullie in zitten. Zo kun je alvast ervaren hoe het is om deze methode in de logopedische behandeling in te zetten.

Spreker
Katja Daamen, logopedist en klinisch linguïst Spraak & Taal Ambulatorium, Kentalis Eindhoven

Katja Daamen werkt ruim 20 jaar als logopedist. Zij heeft de opleiding Logopediewetenschap gedaan en is na het werken in de vrije vestiging, cluster 2 so en VSO gaan werken bij Kentalis. Zij werkt nu bijna 10 jaar bij het Spraak & Taal Ambulatorium. Naast deze workshop geeft Katja de cursus Story Grammar Training vanuit Kentalis en de cursus RTNA bij TOS (vernieuwd) vanuit de NCOI. Daarnaast geeft ze verschillende lezingen en werkt ze mee aan artikelen. De Core Vocabulary Therapie is een methode waarmee ze al veel kinderen een stap vooruit heeft kunnen helpen in hun verstaanbaarheid.

Tijd
19.00 – 21.30 uur

Locatie
Online (via Teams)

Betaling & aanmelding*
Per lezing wordt een bijdrage van € 12,50 gevraagd. De betaling & aanmelding verloopt via de webshop van de HAN. Let op: na aanmelding en betaling is restitutie helaas niet mogelijk. Vul bij het eerste veld in plaats van het studentnummer je KP-nummer in. Wanneer je geen KP-nummer invult bij aanmelding of op de presentielijst van de avond zelf; is het helaas niet mogelijk om je KP-punten toe te kennen.

Meld je aan
> Registratie deelnemer
> Registratie medewerkers HAN en BijNa lezing commisieleden 

*Na aanmelding voor een BijNa lezing wordt je e-mailadres opgenomen in de mailinglijst voor de BijNa lezingen en ontvang je automatisch een uitnodiging van de volgende lezingen.
Wil je je afmelden voor de mailinglijst, stuur dan een e-mail naar marleen.meenhuis@han.nl.

Partners

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Laat uw gegevens achter en ontvang voortaan onze nieuwsbrief:

Voornaam:
Achternaam:
E-mailadres: