Afgelopen zomer vond de ANSE Summer University plaats in Bolzano (Italië) met als thema ‘Bridging – connecting worlds through Supervision and Coaching’. Annette Perino sprak hier over het nut van stilte in haar workshop ‘Creating a bridge of similarities including supervision and music’. Onlangs verscheen haar artikel over deze workshop in het ANSE Journal.

Ze liet de bezoekers ervaren wat het nut is van stilte en de kunst van het luisteren. Het doel van de ervaring was om stilte te beschouwen als een vorm van geluid, als muziek. Tijdens deze workshop keken de deelnemers naar deze componenten en hoe ze op elkaar inwerken in de ruimte tussen begeleiding en muziek. Welke melodie heeft het zwijgen? Hoe kan stilte ook lawaai zijn? Welke boodschap zit er in stilte? Leer de spanning verdragen van stilte en luisteren naar wat (nog) niet wordt gezegd. Annette Perino vertelt meer over de inhoud van deze workshop en het nut van stilte en muziek in het ANSE Journal van december 2019. Lees het artikel hier of download het magazine.

ANSE: Europese Koepel voor Beroepsverenigingen voor Supervisie
ANSE is een Europese koepel en samenwerkingsverband van nationale beroepsverenigingen voor Supervisie en Coaching in Europa.  ANSE vertegenwoordigt nu meer dan 8000 gekwalificeerde supervisoren en coaches uit meer dan 20 landen en 80 opleidingsinstituten. Elke twee jaar organiseren ze ergens in Europa een Summer University.

Inspiration Day 23 januari 2020 
Wil je zelf ervaren hoe het is om te luisteren naar de stilte? Volg dan masterclass nummer 3 op de Inspiration Day_ Oog op Sociaal werk op 23 januari. Meld je nu aan!

Partners

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Laat uw gegevens achter en ontvang voortaan onze nieuwsbrief:

Voornaam:
Achternaam:
E-mailadres:
HAN VDO

Medewerkers