Wij bieden verschillende routes aan die je kunt volgen om je alsnog te kunnen registreren. Dit is deels afhankelijk van de opleiding die je hebt gevolgd en/of welke modules je tijdens de opleiding of praktijk hebt gevolgd. En waar je de benodigde kennis hebt opgedaan en competenties ontwikkeld op het terrein van de jeugd en gezinsprofessional. De onderstaande trajecten starten bij voldoende aanmeldingen. Maak nu alvast je belangstelling kenbaar, dan krijgen we een goed beeld van het aantal professionals dat bij ons gaat starten. Als blijkt dat mensen eerder willen starten, gaan we daar naar kijken.

Contactgegevens
Algemeen nummer (024) 351 10 83 en e-mail info.hanvdo@han.nl.

Onderstaande informatie is onder voorbehoud.

Traject 1 | Module Systeemgericht werken in de ambulante jeugdhulp

Duur: circa 6 maanden
Studiebelasting: 30 EC (840 uur over 6 maanden)
Kosten: € 3250,-
Start:
2 sep 2019 t/m eind feb 2020 en feb 2020 t/m juli 2021

Ben je net afgestudeerd maar heb je niet gekozen voor het profiel jeugd of uitstroomprofiel jeugdzorgwerker of ben je al een langere tijd niet meer werkzaam in de jeugdhulp of jeugdbescherming én heb je diploma ouder dan 5 jaar dan is deze module mogelijk iets voor jou! Dit aanvullende scholingstraject bestaat uit een module gericht op het systeemgericht werken in de ambulante jeugdzorg/ouderbegeleiding (inclusief praktijkopdrachten). Deze module is ontwikkeld in samenwerking met het werkveld en wordt regelmatig geactualiseerd. Het is een mix van trainingen, inhoudelijke kennis en werken aan gevarieerde opdrachten. Het onderwijs wordt verzorgd door deskundigen uit het werkveld, trainers en door docenten van HAN die zelf ervaring hebben in de ambulante jeugdzorg. Ook wordt aandacht besteed aan opbrengsten van actueel relevant (praktijk)onderzoek. Je volgt deze module met professionals vanuit verschillende opleidingen, instellingen en organisaties. Hierdoor voed je de ketensamenwerking. Er is aandacht voor de individuele kindproblematiek die steeds gerelateerd wordt aan het systeem/de systemen waarin het kind zich bevindt.

De module bestaat uit een dag onderwijs (max 8 uur per week) gedurende 6 maanden. Daarbij dien je voor 16 uur een praktijkplek te hebben (stage of werk). De resterende uren (ongeveer 20 uur per week) bestaat uit studietijd, zoals lezen, opdrachten uitvoeren in de praktijk, en voorbereiding lesdagen. Na het volgen van deze module ontvang je een certificaat en met dit certificaat kun je je registreren als jeugd en gezinsprofessional.

Meer informatie
Algemeen nummer (024) 351 10 83 en e-mail info.hanvdo@han.nl.
han.nl: Systeemgericht werken in de ambulante jeugdhulp

Traject 2 | Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (post-hbo)

Duur: circa 1 jaar
Studiebelasting: 30 EC (840 uur over 12 maanden)
Kosten: € 3.645,-
Start: 20 september 2019

Ben jij reeds werkzaam als jeugd- en gezinsprofessional (maar nog niet geregistreerd) en/of ben je een ervaren professional maar heb je een diploma ouder dan 5 jaar of geen uitstroomprofiel jeugdzorgwerker dan is de post-hbo opleiding Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG) wat je zoekt! In deze module opleiding IAG word je toegerust om verandering in multiprobleemgezinnen te bewerkstelligen. Het hart van de opleiding wordt gevormd door de systeembenadering.

Dit traject duurt ongeveer 1 jaar. In totaal volg je 12 lesdagen en 5 intervisiemomenten. Daarbij dien je voor minimaal 16 uur een praktijkplek te hebben waar je de taken kunt uitvoeren van een jeugd- en gezinsprofessional. De resterende uren (gemiddeld 10 uur per week) bestaat uit studietijd, zoals lezen, opdrachten uitvoeren in de praktijk, en voorbereiding lesdagen. Na afloop krijg je niet alleen een certificaat voor SKJ, zodat je je kunt registreren. Maar je ontvangt ook een IAG diploma, omdat je geschoold bent in de IAG methodiek. Deze IAG scholing is voor veel jeugdhulpinstellingen een pré om er te werken.

Let op: bij deze module dien je minimaal 2 gezinnen te begeleiden of beschikken over een stage of werkplek waar je als jeugd en gezinsprofessional ambulant werkt met gezinnen.

Toelating

  • Je hebt een relevante bachelor opleiding afgerond.
  • Je hebt een aantal jaren relevante werk/praktijkervaring.
  • Je werkt gedurende de leergang in de jeugdhulp en kunt de praktijkopdrachten van dit traject uitvoeren in de ambulante context.
  • Als je deze opleiding volgt in het kader van aanvullende scholing voor SKJ-registratie, dan dien je gedurende de opleiding een werk-/stageplek van minimaal 16 uur per week te hebben als jeugd- en/of gezinsprofessional.

Studiebelasting 240 – 840 uur. In het kader van SKJ registratie. (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd) voldoet deze leergang aan de bouwstenen van het Landelijk opleidingsdocument Sociaal Werk, profiel Jeugd. Het SKJ beschrijft studiebelasting in EC (European Credit).

Meer informatie
Opleidingspagina IAG

Traject 3 | Module Systeemgericht werken in de praktijk

Duur: circa 6 maanden
Studiebelasting: 15 EC (420 uur over 6 maanden)
Kosten: € 1.695,-
Start: 5 november 2019

Ben jij net afgestudeerd, heb je niet gekozen voor het profiel jeugd of uitstroomprofiel jeugdzorgwerker maar wel tijdens je studie een relevante minor gevolgd over de jeugdhulp en jeugdbescherming of ben je een ervaren professional en recent stevig geschoold maar heb je een diploma ouder dan 5 jaar dan kun je in aanmerking komen voor dit traject.

Systeemgericht werken in de praktijk is een traject van 6 maanden waarbij de nadruk ligt op de uitvoering van enkele relevante praktijkopdrachten van de toekomstige jeugd en gezinsprofessional. Voor deze variant dien je te beschikken over een stage of werkplek van minimaal 16 uur waar je de taken van een jeugd en gezinsprofessional uitvoert in een gezinssysteem. Dit traject bestaat uit 5 lesdagen en 5 intervisiemomenten. De resterende uren (ongeveer 5 uur per 2 weken) bestaat uit studietijd, zoals lezen, opdrachten uitvoeren in de praktijk, en voorbereiding lesdagen. Na het volgen van deze module ontvang je een certificaat en met dit certificaat kun je je registreren als jeugd en gezinsprofessional.

Meer informatie
Algemeen nummer (024) 351 10 83 en e-mail info.hanvdo@han.nl.
han.nl: Systeemgericht werken in de praktijk

Partners

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Laat uw gegevens achter en ontvang voortaan onze nieuwsbrief:

Voornaam:
Achternaam:
E-mailadres:
HAN VDO

Medewerkers